2011. február 9., szerda

London Baby! (Chapter 3)

Szóval ott álltunk a Világ Végén este 11 órakor, minden remény nélkül... Mindketten holtfáradtak voltunk az egész napos menéstől meg az izgalmaktól, mondjuk Georgie inkább, mivel ő előző este se nagyon aludt... Felültünk a visszafele tubera, hogy legalább a városközpontban legyünk. Ott kezdtük el törni a fejünket, hogy most mi legyen? Erre előkaptam az útikönyvemet, mert rémlett, hogy abban vannak hotelek. És tényleg! Volt ott négy olcsó/elérhető is, de térkép nélkül (a telefonfülke óta nem láttam) milkalila gőzünk se volt, hogy azok hol lehetnek... Na az egyik címben megpillantottuk azt, hogy: "Marble Arch", ami egy tube-megálló neve is, úgyhogy azt választottuk. Így viszont most már az volt félő, hogy le fog állni a közlekedés az éjszaka miatt... Siettünk, ahogy csak tudtunk, Odaértünk és valami Gloucester Place utcát kerestünk, de nem volt ott!! Kb 5 embert kérdeztünk meg, mire megtaláltuk, ott meg 1más mellett 4 hotel is volt. Ugyanolyan kis emeletes házakban, mint a többi egyszerű lakás, simán beleolvadtak a környezetbe.

Bementünk az elsőbe: Nincs szoba. Másodikba: Nincs szoba... Kissé már megrémülve, a Tower híd alatt töltött éjszaka képével a fejünkben, bementünk a harmadikba. Ott mondja a pasi, hogy van 1 szobája de csak 90fontért. Erre Georgie nem nagyon akart lecsapni, húzta a száját meg minden, mire a pasi mondta, hogy odaadja 80ért ha cashsel fizetünk. Én belementem volna, de Georgie nagyon menni akart, szóval mentünk. Negyedikbe belépve mondták, hogy nincs szoba. Erre visszamentünk az előzőbe, mondtuk a pasinak: OK. Erre ott gondolkodott még 1 kicsit, és kibökte odaadja 70ért is... Hogy tudunk alkudni, mi...?! :D
Persze belementünk.
A szoba a "legfelső torony, legfelső szobája" volt. Annyit mentünk felfelé, hogy már azt hittem sohasem lesz vége, de egyszer csak nem volt tovább. Megérkeztünk. Gyönyörű szoba volt. Az árhoz képest nagyon szép kiszolgálást kaptunk Minden volt ott amire szükségünk lehetett. Bár lehet, hogy olyan fáradtak voltunk már, hogy bárminek örültünk volna... Gyors fürdés, aztán már aludtunk is egészen 9:20ig.




Gyorsan, kb fél óra alatt, elkészültünk, majd elindultunk shoppingolni. Elég sokáig elvacakoltunk a souvenirekkel, úgyhogy rohanva mentünk a Buckingham Palotához, ahol az őrségváltást akartuk megnézni.
Már a tubeból kijőve látni lehetett az utat, hiszen annyian mentek arrafelé, hogy nehezen tudtuk volna nem észrevenni...




A palota is gyönyörűbb volt, mint amire számítottam. Olyan különös érzés volt, hogy én Bogcika a kicsi magyar faluból elküzdöttem magam ide... Hihetetlen volt.









Az őrségváltás is tetszett (volna), csak éppen kb 348 (plusz mínusz 1) ember takarta a kilátást... Sokat nem láttunk, amit mégis az nagyon szép volt. Tiszta rocksztárnak érezhették magukat, ott a villanó vakuk sűrűjében... :)